Onze week 1: stuntelig de week door

Afgelopen weken was het weer erg rommelig bij ons. Kort samengevat: veel werk, Beau ziek, ik ziek, ziekenhuis, valpartijen en ik had een herhaling reanimatiecursus.

 

De Kloetloop

Vorige week liep ik de Kloetloop, een hardloopwedstrijd van 16 kilometer. Eentje die ik dacht met gemak te gaan halen, maar dat kostte me toch iets meer moeite als verwacht. Doordat ik nog niet helemaal hersteld was van een longontsteking, kwam ik behoorlijk lucht te kort en had ik last van hoestbuien. Goed. Geeft niet, ik heb het gehaald. Er zal nog een ander wedstrijd verslag over online komen 🙂

Ziekenhuis

Beau krijgt buisjes, daarvoor moesten we langs het ziekenhuis. Helaas kreeg de dag een hele andere wending en dit was toch wel even schrikken. We hadden om 9.00 uur een afspraak en waren uiteindelijk om 14.30 thuis. De anesthesist bleek iets te horen bij het luisteren naar haar hartje. Daardoor moesten we gelijk door naar de kinderarts, ECG maken en terug naar de kinderarts. 

Een slopende dag kun je wel zeggen. Gelukkig blijkt het om een hartritmestoornis te gaan waar ze naar grote waarschijnlijkheid gewoon overheen zal groeien. 

Dokter Beau

Beau mocht een cadeautje uitzoeken bij de speelgoedzaak de volgende dag. Nadat allerlei verschillende dokters naar Beau haar hartje hadden geluisterd was dit het eerste waarmee ze aankwam. Helemaal gelukkig en ze noemt zichzelf nu een ‘echte dokter Beau’. De stethoscoop doet het ook nog echt dus Isa was gelijk de pineut. 

‘s Middags gingen we nog heerlijk een stukje lopen en Beau op de step. 

Herhaalcursus reanimatie

Al twee jaar heb ik mijn reanimatie certificaat. Gehaald nadat ik daadwerkelijk iemand heb gereanimeerd en het nodig vond om toch de kennis er van te hebben, voor het geval dat. 

Ik ben aangesloten bij HartslagNu, een app waarbij vrijwilligers direct worden opgeroepen door de meldkamer als er een reanimatie is. In die twee jaar heb ik al 5 oproepen gehad, waarvan ik 4 daadwerkelijk aanwezig ben geweest. Het geeft echt zo’n voldoening om iets te ‘kunnen’ doen in zo’n situatie. 

 

Heerlijk rondje wielrennen

Zaterdag had ik heerlijk een rondje gefietst. Met dit super mooie weer is het geen straf om de deur uit te gaan! Ik fietste naar Edam. De eindteller stond op 73 km. Helaas ging het net 10 km voordat ik thuis was mis..

Al fietsend op een stoplicht af knalde er een e-biker tegen me aan. Doordat je met wielrennen in je pedalen vastgeklikt zit met je schoenen, kon ik m’n val niet snel breken door m’n been uit te steken. Die zat nog vast.. Ik ging vol tegen de grond. Gelukkig viel de schade mee en had ik alleen een kapot stuur en een kapotte knie. 

 

Paasdagen

Wat was het heerlijk weer met pasen zeg! We hebben echt genoten en wat kijk ik uit naar de zomer. Heerlijk in de tuin eten en de hele dag buiten 🙂

 

Wij waren gezellig naar Maarssen en liepen een rondje door Loenen aan de Vecht. Dit prachtige gebouw was voorheen een klooster. Ik zou bijna het klooster in willen als je dit ziet. Wat een prachtige omgeving ook. We hebben genoten!

 

Hoe waren jullie paasdagen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *